Groepsworkshop familieopstellingen

Bij een familieopstelling in een groep worden uit de kring van deelnemers onbekende personen uitgekozen om als zogenaamde ‘representant’ in de rol van een familielid te staan. Representanten kunnen ook voor niet-familieleden of abstracties staan, zoals ex-partners, de oorzaak van je fysieke klacht, religies, etc. 

Over mijn werkwijze

Wanneer je een vraag inbrengt kom je eerst even naast me zitten. We hebben een kort gesprek over je vraag en eventuele belangrijke gebeurtenissen of feiten over je familie. Vervolgens kies ik de representanten, bijvoorbeeld een vrouw voor de moeder, een man voor de vader en ook een representant voor de client zelf. De representanten voelen als vanzelf waar ze naartoe bewegen in de ruimte. Ze volgen daarbij het gevoel van dat moment en niet een vooraf uitgedacht concept. De representanten weten in principe niets van de persoon waarvoor zij staan. Ik laat de representanten vaak vrij bewegen. Alles wat zij bewegen en voelen is informatie. Soms wordt er weinig gesproken – niet voor, niet tijdens en niet na de opstelling. We volgen datgene wat zich wil laten zien en kijken wat daarbinnen mogelijk is. Welke helende interventie of oplossende zinnen de kern raken. 

Ik vertrouw er helemaal op dat datgene wat zich laat zien precies goed is voor jou op dit moment, en dat de opstelling zijn werk doet. Daar hoef jij als vraagsteller of representant verder niets voor te doen. We hoeven het ook niet te begrijpen of analyseren, alleen te accepteren.

Kosten: 15 euro voor het inbrengen van een vraag, 10 euro om aanwezig te zijn als representant.

 

Agenda

Zaterdagochtend 4 december 9.30 – 13.00 uur

Zaterdagochtend 18 december 9.30 – 13.00 uur

Groepsworkshops familieopstellingen
Nieuwe data voor groepsworkshops: - Zaterdagochtend 4 december 9.30-13.00 - Zaterdagochtend 18 december 9.30 - 13.00