Lichaamsbewustzijn

Je lichaam is je belangrijkste gereedschap hier op aarde. Het is een enorme bron van informatie. Je hoofd speelt natuurlijk ook een rol maar die krijgt over het algemeen al meeeer dan genoeg aandacht.

What’s up dan met dat lichaamsbewustzijn? Well.. Hiermee bedoel ik niet alleen je bewust te zijn van je fysieke lichaam maar vooral ook wat je kunt ervaren wanneer je met je aandacht naar binnen gaat. Hier kun je in contact komen met je onbewuste gevoelens, zoals angst, woede en verdriet. Hoe beter je in staat bent om contact te maken met je onbewuste, des te beter je verbinding kunt maken met wie je werkelijk bent. Met die intelligentie die niets te maken heeft met al die gedachtes in je hoofd. Met de stroom van het leven. Noem het God. Geef het de naam (of niet) die je wilt, maar ontken het niet. Sluit je er niet voor af.

Wanneer je geen idee hebt van wat er onbewust allemaal in je leeft aan onverwerkte gevoelens en trauma, dan blijven deze je bepalen. Dan blijf je ronddraaien in hetzelfde cirkeltje, dezelfde gedachtepatronen en overlevingsmechanismes.

Lichaamsbewustzijn brengt in contact met wie je werkelijk bent, waardoor je kindpijnen en patronen je langzaamaan kunnen gaan loslaten. Je wordt vrijer. Lichter.

Dat is de weg. Naar je lichaam toe. Op een manier die bij jou past.