Themadag

Relatie met je lichaam

datum nader te bepalen

Ooit wel eens gedacht: ‘vanaf morgen ga ik écht beter naar mezelf en mijn lijf luisteren..’?

Dan ga ik niet meer over mijn grenzen, ga ik gezondere keuzes maken en meer naar mijn gevoel en intuitie luisteren..’

Maar de volgende dag verloopt anders dan je dacht. Je had je voorgenomen om lekker even te gaan wandelen maar het regende en het lukte qua planning ook niet echt. Toch weer extra werk aangenomen terwijl je diep van binnen voelde dat je daar eigenlijk helemaal geen ruimte voor hebt. Wat meer paaseitjes gegeten dan je wilde, en ach, toen kon dat wijntje vanavond ook nog wel. Morgen weer een dag.

Goede voornemens hebben geen zin

Goede voornemens om ‘meer naar jezelf en je lijf te luisteren’ werken simpelweg niet. Soms lukt het eventjes, maar daarna val je vaak weer terug in je oude patroon wat eerder tot teleurstelling leidt dan tot die verandering die je graag wilt. En vanuit die ontevredenheid over jezelf is het heel lastig om een liefdevolle relatie met jezelf aan te gaan en goed voor jezelf te zorgen. Om je lijf, je intuitie en je hart te volgen.

Het begint met een positieve relatie met je lijf

Ergens weet je dat dit belangrijk is. Het is namelijk je lichaam waarin je leven hier op aarde zich afspeelt. Die je aangeeft wat jij nodig hebt. Of je een grens bereikt hebt of niet. Waar je naar verlangt. Waar je intuitie naar uitgaat. Het is je lichaam waar je contact vindt met je hogere zelf, met God en met het grotere geheel. Het is je lichaam, en alleen je lichaam, die dat speciaal voor jou allemaal aangeeft.

Herken jij je in één van onderstaande?

  • Je hebt een oordeel over je lichaam – en daarmee jezelf;
  • Je verlangt naar meer rust en vrede naar jezelf en je lijf toe;
  • Je bent klaar met die strijd in je hoofd rondom eten, je lichaam en jezelf;
  • Je vergelijkt jezelf vaak met anderen en laat je eigenwaarde daar vanaf hangen;
  • Je hebt last van eetbuien of ander verslavingsgedrag.

Charlotte creëert binnen no time een veilige en vertrouwde sfeer, dat doet ze met haar hele ‘zijn’ en dat maakt het heel natuurlijk en als vanzelf.

Uiteindelijk kreeg ik iets heel anders te zien, ervaren en voelen als wat ik als vraagbrenger inbracht. Achteraf gezien was dit echt precies wat ik nodig had. Ik blijf systemisch werk magisch vinden, hoe ineens een miskraam van mijn moeder en de relatie tussen ons samen schijnbaar (dat was wel te merken en voelen namelijk) echt effect had op mij en mijn systeem, heel bijzonder!

Romy van den Berg

De Positieve Optimist, https://romyvandenberg.nl/

Maar ja, hoe dan?

Dat antwoord is eigenlijk heel simpel. Door naar de oorzaak te kijken waardoor jij het liefdevolle contact met je lichaam bent kwijtgeraakt. Daar heb je namelijk ooit een hele goede reden voor gehad.

Er zit bijna altijd trauma onder. Ergens was de pijn te groot om te voelen. Je lichaam heeft daar toen heel slim op gereageerd door deze pijn even ergens te parkeren en voorlopig naar boven te verhuizen. Daar was het op dat moment veilig, daar hoefde je even niet te voelen.

Maar wat niet gevoeld kon worden blijft zitten en komt altijd via de achterdeur weer terug, nu vermomd in overlevingsmechanismes waar je op latere leeftijd vaak weer vanaf wilt. Denk aan ‘altijdin je hoofd zitten’ verslavingsgedrag, eetbuien, controledrang binnen je relaties, geen grenzen voelen en aangeven, etc. Allemaal overlevingsmechanismes om nog steeds niet te hoeven voelen en te kunnen blijven leven vanuit je hoofd.

Weet dat het helemaal logisch en begrijpelijk dat dit is gebeurd en weet ook dat je hier absoluut niet de enige in bent. Maar.. weet ook dat de enige manier om hierdoor heen te breken is om naar je lijf, en het trauma dat daarin opgeslagen ligt, toe te gaan. It’s the only way. Dát kunnen aankijken brengt jou namelijk weer naar jezelf.

Wat gaan we deze dag doen?

We werken met familieopstellingen, ademwerk en contactoefeningen. Via opstellingen wordt duidelijk welke onbewuste pijn of verdriet er onder jouw overlevingsmechanisme zit, wat je bij je draagt uit je familiesysteem, en waarom je dus doet wat je doet.

In een opstelling wordt er gewerkt met die krachtenvelden, die jou op een diep, vaak onbewust, niveau beïnvloeden. Je maakt een diepe beweging waarin het oude losgelaten kan worden en ruimte ontstaat voor het nieuwe.

We zijn met een groep van maximaal 10 personen waarin iedereen zich wel ergens in elkaar herkent. Het verbinden, het delen en het begrijpen van elkaar én daarmee ook jezelf, is helend voor de hele groep.

De dag is met allemaal ‘gelijkgestemden’, waardoor je je in elkaar herkent en meevoelt met de opstellingen van anderen. Het is daarom ook niet nodig dat iedereen zijn of haar eigen vraag inbrengt. Wanneer je als representant in iemand anders’ opstelling staat of deze langs de rand meemaakt, verwerk en heel je zelf ook een hele hoop. Dat is ook precies de reden waarom ik zo graag een speciale themadag rondom dit onderwerp organiseer.

De praktische details:
  • Dag duurt van 9.30 tot maximaal 16.00/17.00 uur.
  • Koffie, thee en lekkers is inbegrepen, lunch dien je zelf mee te nemen.
  • Is op de prachtige locatie van Kiemkracht 64 in Malden.

Kosten: omdat ik het voor het eerst op deze manier organiseer eenmalig voor geen 127, maar voor slechts 97 euro voor de gehele dag.

Door de locatie is gevraagd of je een vegetariche en liefst biologische lunch wilt meenemen. Dit, omdat Kiemkracht 64 een geheel CO2 neutrale plek is. 

Bovenstaande knop leidt je naar een contactformulier. Als je dit invult krijg je binnen een paar dagen een ontvangstbevestiging.

locatie_familieopstellingen
locatie_familieopstellingen