Voedingsopstellingen

Bij een workshop voedingsopstellingen komen deelnemers met een vraag of probleem rondom voeding en hun relatie daarmee.

Vaak kunnen we voeding niet meer onbevangen zien maar heeft het iets dwangmatigs gekregen. Zo eet je bijvoorbeeld, volkomen onbewust, alle restjes altijd weg, moeten de pannen leeg, neem je het altijd aan wanneer iemand je eten aanbiedt of het voor je neerzet, etc. Deze neigingen zijn simpelweg niet te weerstaan. Dat is dus absoluut niet jouw schuld, die krachten en gewoontes zijn gewoon te sterk.

Of misschien heb je een enorme gevoeligheid voor een bepaald voedingsmiddel, zoals chocola, ijs of andere zoetigheid of hartigheid. Je hebt er dan geen controle over. Of.. eet je om met gevoelens om te gaan, zoals vermoeidheid, stress en spanning.

Zelf heb ik hier enorm mee geworsteld. Ik had niet alleen het eten, maar vooral ook niet niet-eten. Ik dieette en sportte erop los. In deze podcastaflevering vertel ik je heel openhartig over mijn verhaal, met alle gekke dingen die ik rondom voeding deed. 

Niet te weerstaan

Zo’n drive om te eten is dan nauwelijks te weerstaan. Hoewel je verstand wel weet dat je het niet nodig hebt, en dat je het diep van binnen ook niet wilt.. het zien, ruiken of soms alleen al denken aan eten maakt dat je weer in je patroon zit.

Zo’n eetpatroon is diep ingesleten en gekoppeld aan hardnekkige overtuigingen of emoties. Deze onbewuste gedachtes en gevoelens bepalen hoe je omgaat met voeding, en deze ingesleten gewoontes vertellen je wat, hoeveel en wanneer je moet eten.

Hoe fijn zou het zijn als je niet meer geregeerd hoeft te worden door deze onbewuste maar o zo sterke krachten?

Met een voedingsopstelling kun je jouw relatie met voeding onderzoeken. Je krijgt inzicht in de verborgen motivaties achter je ongezonde gewoontes en kunt dit op fundamenteel niveua veranderen.

Vaak heeft dit een basis in je familiesysteem, ben je bijvoorbeeld onbewust loyaal aan een van je ouders. Of is er simpelweg zo veel spanning, pijn of verdriet, en is voeding je overlevingsmechanisme geworden. Hier is op wilskracht vaak niets aan te doen, daar zijn deze krachten te sterk voor. Dat heb je waarschijnlijk al geprobeerd, anders was je niet op deze pagina beland. Een opstelling helpt je om dit inzichtelijk te maken en om hier wél een verandering in opgang te brengen.

Voedingsopstellingen laten zien hoe je uit die macht van je eetpatroon kunt komen en blijven. Het doel is dan ook om je relatie met voeding blijvend te helen. Dit is een heel proces, en een opstelling helpt je om daar een grote stap in te zetten.

Praktische info

– Kosten: 125 euro om deel te nemen (er is deze dag geen onderscheid tussen vraaginbrengers en representanten)

– Verzorging: dagen zijn inclusief koffie, thee en lekkers, lunch dien je zelf mee te nemen.

– Locatie: de dagen vinden plaats op de prachtige locatie Kiemkracht 64 in Malden, nabij Nijmegen (zie foto’s hieronder).

 

We hebben allemaal wel ‘iets’ met voeding, maar hieronder wat thema’s die mensen vaak meenemen naar een voedingsopstelling:

 

  • Graag willen afvallen maar het lukt maar niet
  • Alle dieten al geprobeerd
  • Eten, niet-eten en alles wat ermee samenhangt altijd moeten controleren
  • Overmatig sporten, braken of laxeren
  • Altijd per se super gezond MOETEN eten
  • Last van allergien en daar heel krampachtig mee omgaan
  • Spijt hebben wanneer je iets hebt gegeten

Agenda

De laatste 2 opstellingendagen waren in mei. Nieuwe data zijn in aantocht.

Schrijf je hieronder in op de interesselijst, dan krijg je een mailtje zodra ze bekend zijn. 

locatie_familieopstellingen
locatie_familieopstellingen